- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sparanghelul cu sos tartar este un aperitiv rafinat cu care puteti face senzatie la mesele in familie. Avantajul pe langa aroma delicata este faptul ca se prepara rapid si nu trebuie sa stati mult in bucatarie.
Ingrediente
- 100 ml ulei
- varfuri de sparanghel
- 2 oua
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita patrujel verde tocat fin
- 5-6 cozi de ceapa verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fiarbe sparanghelul in snop, cu barfurile in abur, iesite din apa. Dupa ce a fiert se taie varfurile si se pun pe un platou.
- Sosul se prepara astfel: se freaca galbenusurile cu uleiul si se amesteca cu mustarul, patrunjelul verde tocat fin, cozile de ceapa taiate marunt, sare, piper si se toarna peste varfurile de sparanghel fierte.