Sufleu cu branza si hasme

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul cu branza si hasme este un preparat usor si delicat, perfect la aperitiv sau de ce nu pentru un pranz copios si gustos.

Ingrediente

    • 150 ml lapte
    • 3 oua
    • 1 albus
    • 1/4 lingurita boia de ardei iute
    • 30 gr unt
    • 1 lingura faina
    • 1/4 lingurita faina de mustar
    • 80 gr parmezan ras si inca putin pentru pudrat formele
    • 2 lignuri hasme, tocate marunt

    USTENSILE:

    • 4 forme mici de sufleu sau 1 forma mare
    • tava joasa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 minisufleuri sau 1 sufleu mare
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 10 minute pentru sufleurile mici si 20 de minute pentru sufleul mare

  1. Pentru sosul bechamel, topiti untul la foc mic, si amestecati-l cu 1 lingura de faina. Fierbeti amestecul, la foc foarte mic, amestecand continuu, inac un minut. Adaugati treptat laptele, amestecand cu un tel mic, ca sa nu se formeze cocoloase, si fierbeti sosul pana se ingroasa.
  2. Tava joasa bagati-o in cuptor la foc mediu, sa se incalzeasca. Separati albusurile de galbenusuri si, dupa ce sosul s-a racit putin, incorporati galbenusurile, faina de mustar, ardeiul iute, si, la final incorporati parmezanul ras si hasmele, asezonand, dupa gust, cu sare si piper macinat.
  3. Ungeti formele de sufleu cu unt si pudrati baza si peretii cu parmezan ras, astfel sufleul va creste mai usor si va avea o aderenta mai buna.
  4. Bateti albusurile spuma tare si incorporati-le rapid, prin rasturnare, in sosul bechamel cu branza si ou. Cu o lingura, umpleti recipientele, si puneti-le in tava incalzita. Coaceti 10 minute sufleurile mici sau 20 de minute sufleul mare, pana cresc si se leaga. Presarati sufleurile cu restul de hasme sau cu putina boia iute si, serviti-le imediat ce le-ati scos  din cuptor.

Recomandari

Aperitive