- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de portocale este dulce-acrisor si numai bun la micul dejun.
Ingrediente
- 4 portocale
- 30 gr unt
- 75 gr zahar
- 75 gr faina
- 500 ml lapte
- 6 oua
- 40 gr zahar pudra
- coaja rasa de la 1 portocala
Instructiuni de preparare
- Se taie portocalele in jumatati, se scobesc de miez, iar cojile se ung cu putin unt. Se pun cojile de portocala pe o tava si se baga la cuptor, la foc foarte moale, numai sa se incalzeasca. In acest timp, se freaca spuma, intr-un vas, untul cu zaharul si se inglobeaza in el faina si laptele, turnat putin cate putin. Se amesteca bine.
- Se fierbe compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusurile, pe rand, apoi coaja rasa de portocale si se amesteca foarte bine. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza usor in preparat.
- Se tapeteaza cu unt si pesmet o forma si se pune in ea compozitia care se baga in cuptorul cald, la foc foarte moale, timp de 30 de minute. Cand sufleul a crescut suficient si este copt, se ia cu lingura si se umple fiecare coaja de portocala cu 2-3 linguri de sufleu, se pudreaza cu zahar si se servesc.