Chisca umpluta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chisca umpluta este un preparat ardelenesc specific Craciunului.

Ingrediente

    • 1 stomac de purcel
    • 2 kg carne macra de porc
    • 200 gr slanina proaspata
    • sare
    • piper
    • cuisoare
    • nucsoara
    • foaie de dafin
    • 500 gr ficat de porc
    • condimente

Instructiuni de preparare

  1. Pregatesti stomacul de purcel pentru umplut astfel: il speli in mai multe ape, il cureti cu atentie, il intorci usor pe dos si il speli din nou.
  2. Tai 1 kg de carne in felii pe lungimea bucatii de carne.
  3. Captusesti stomacul pregatit inainte cu felii de carne, iar mijlocul il umpli cu restul de carne tocata impreuna cu ficatul dat in clocot si scurs si cu slanina taiata cubulete mici. Sarezi amestecul si-l piperezi cu coriandru, nucsoara pisata si piper macinat.
  4. Cand operatia s-a terminat, legi stomacul la capatul de sus, il pui sa fiarba intr-un vas adanc in apa calda. Lasi sa fiarba la foc mic cel putin 2 ore.
  5. La fiert pui boabe de piper, foi de dafin si cateva cuisoare. Scoti chisca din apa dupa ce s-a racit si o lasi in camara uscata, in curent de aer.
  6. Chisca o afumi si o servesti ca aperitiv, taiata felii subtiri, pe latul ei.

Recomandari

Aperitive