Caltabosi cu sange si orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caltabosii cu sange si orez se prepara usor si sunt foarte gustosi.

Ingrediente

    • 1 kg carne grasa de porc de la gusa
    • 1 litru sange de porc conservat cu sare
    • cimbru cernut
    • piper
    • 250 gr orez
    • mate groase de porc

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi carnea, o lasi sa se raceasca si o tai cubulete, o amesteci cu sangele pastrat la rece si cu orezul fiert 15 minure, scurs si racit. Adaugi cimbu, piper macinat, alte condimente dorite, omogenizezi amestecul si umpli intestinele mai groase, bine curatate si tinute la rece.
  2. Pui caltabosii sa fiarba in apa calda, la foc domol, timp de 1 ora. Ii intepi ici si colo cu furculita ca sa nu ramana aer in caltabosi. ii scoti, ii lasi sa se raceasca.
  3. Caltabosii ii servesti cruzi, taiati felii - cu mustar sau sos de rosii picant sau ii poti frige in tava la un loc cu carnatii si-i servesti ca friptura cu garnitura de legume.

Recomandari

Aperitive