- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de spanac in crusta este un aperitiv delicios si satios, pe care il puteti servi atat ca gustare cat si ca mic dejun.
Ingrediente
- 2 kg spanac
- 4 oua
- 100 gr branza dulce
- sare
- 400 gr aluat foitaj
- 4 catei de usturoi
- 250 gr branza sarata
- 3 linguri pesmet
- 75 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se curata spanacul, se spaal in cateva ape, se scuge , apoi se opareste cateva secunde in apa clocotita cu sare.
- Intre timp, se curata usturoiul si se da branza sarata pe razatoarea mare, iar ouale se bat spuma.
- Se amesteca ouale cu branza si cu untul, spanacul se scurge bine de apa si se amesteca si el cu ouale si branza. Se aduaga usturoiul,pesmetul si branza de vaci si se omogenizeaza compozitia, acre se da la rece.
- Intre timp, se intinde foaia si se imbraca cu ea forma de tarta, se toarna compozitia de sufleu, tinuta la rece,si se acopera cu foitajul cazut pe margini. Se unge cu ou batut si se baga tava inc uptor, la foc moderat.
- Cand sufleul devine auriu, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca cateva minute, apoi se portioneaza si se serveste.