- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartinele cu icre sunt foarte gustoase, fiind in acelasi timp un apetitiv foarte satios si usor de preparat.
Ingrediente
- 100 gr icre sarate
- 2 linguri cu gris
- 200 ml ulei
- 1/2 lamaie
- 2 linguri cu sifon sau apa minerala
- 1/2 ceapa de apa
- 2 andive
- 10 masline fara samburi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Lasati icrele sarate in apa calda pentru 1/4 ora, scurgeti-le bine si treceti in castron adanc.
- Fierbeti 5 minute grisul in apa care clocoteste. Raciti 1/4 ora (faceti aceasta operatie inainte de a spala icrele), amestecati grisul cu icrele, omogenizati amestecul folosind o lingura de lemn. Subtiati cu apa minerala sau sifon pentru ca amestecul sa se aeriseasca. Adaugati 2 linguri cu zeama de lamaie, omogenizati.
- Turnati uleiul cate o picatura, amestecati fara intrerupere cu lingura pana cand terminati uleiul.
- Tocati marunt ceapa, acoperiti cu sare, framantati cu degetele 1 minut, apoi spalati ceapa si scurgeti in sita. Turnati peste icre, omogenizati.
- Spalati andivele si decorati un platou mare cu frunze mari.Feliati franzela, faceti tartine cu icre, decorati cu masline.Treceti tartinele pe platou, asezati in mijlocul lor miezul de andive.
- Serviti aperitivul in zilele cu dezlegare la peste.