- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartinele cu prosciutto sunt foarte gustoase, apetisante si foarte delicioase atat calde cat si reci!
Ingrediente
- 400 gr prosciutto crudo
- 250 gr telemea
- 2 oua
- 3 fire de usturoi verde
- 1 ardei verde
- 1 lingura unt pentru tava
- sare
- cativa catei d eusturoi
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- 100 gr cascaval
- 1 legatura ceapa verde
- 2 ardei kapia rosu
- 2 legaturi marar verde
- piper macinat
- 50 gr smantana
- 3 castraveti
Instructiuni de preparare
- Decongelezi aluatul la temperatura camerei si il intinzi cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, intr-un dreptunghi cat dimensiunea tavii.
- Speli si cureti legumele si verdeata. Amesteci ouale batute, cascavalul si telemeaua fin rase, ceapa verde, usturoiul, ardeii si 1 legatura de marar, toate tocate foarte fin, iar la final sarezi si condimentezi pasta dupa gust.
- Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si deasupra torni uniform compozitia de oua. Introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 5 minute, dupa care coci aperitivul la foc mediu spre iute 20-25 de minute cat sa capete o culoare aurie. Scoti tava din cuptor si portionezi aperitivul in bucati mai mari, pe care asezi fasii de prosciutto si de ardei.
- Servesti aceste tartine alaturi de o salata preparata din castraveti rasi, usturoi pisat, marar tocat fin si smantana.