Tartine cu prosciutto

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tartinele cu prosciutto sunt foarte gustoase, apetisante si foarte delicioase atat calde cat si reci!

Ingrediente

    • 400 gr prosciutto crudo
    • 250 gr telemea
    • 2 oua
    • 3 fire de usturoi verde
    • 1 ardei verde
    • 1 lingura unt pentru tava
    • sare
    • cativa catei d eusturoi
    • 1 pachet aluat pentru foitaj
    • 100 gr cascaval
    • 1 legatura ceapa verde
    • 2 ardei kapia rosu
    • 2 legaturi marar verde
    • piper macinat
    • 50 gr smantana
    • 3 castraveti

Instructiuni de preparare

  1. Decongelezi aluatul la temperatura camerei si il intinzi cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, intr-un dreptunghi cat dimensiunea tavii.
  2. Speli si cureti legumele si verdeata. Amesteci ouale batute, cascavalul si telemeaua fin rase, ceapa verde, usturoiul, ardeii si 1 legatura de marar, toate tocate foarte fin, iar la final sarezi si condimentezi pasta dupa gust.
  3. Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si deasupra torni uniform compozitia de oua. Introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 5 minute, dupa care coci aperitivul la foc mediu spre iute 20-25 de minute cat sa capete o culoare aurie. Scoti tava din cuptor si portionezi aperitivul in bucati mai mari, pe care asezi fasii de prosciutto si de ardei.
  4. Servesti aceste tartine alaturi de o salata preparata din castraveti rasi, usturoi pisat, marar tocat fin si smantana.

Recomandari

Aperitive