Terina taraneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta delicioasa pentru o masa cu multi invitati. Aceasta reteta de terina este aperitivul perfect pentru mesele cu multi invitati.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc slaba
    • 200 gr sunca de porc
    • 200 gr ficat de porc
    • 1 ceapa
    • 2 cepe de apa rosii
    • 2 felii de paine
    • 2 linguri coniac
    • 3 oua
    • 1 lingurita ienibahar
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Pui o oala cu apa pe foc in ca ai pus si putina sare.cand incepe sa dea in clocot adaugi ficatul de porc si il lasi sa fiarba 15-20 de minute.dupa ce ficatul s-a fiert il scoti pe o farfurie si il lasi sa se raceasca. Cureti ceapa si o tai bucati. Carnea o toci cu ajutorul unei masini de tocat sau cu un mixer impreuna cu ceapa curatata si cu ficatul racit. Compozitia rezultata o pui intr-un castron mare.
  2. Tai coaja de la feliile de paine, faramitezi miezul si il adaugi in castronul cu carne. Adaugi sunca taiata cuburi, ouale intregi batute usor, coniacul,ienibaharul, condimentand cu sare si piper dupa gust. Omogenizezi bine amestecul.
  3. Torni compozitia intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu faina si il nivelezi uniform pe toata suprafata. Asezi vasul  in altu vas mai mare in care pui apa si il bagi la cuptor pentru 1 ora si 30 de minute. Scoti tava din baia de apa si il lasi sa se racesca complet inainte de servire.

Recomandari

Aperitive