- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Toba ardeleneasca nu poate lipsi de pe masa de Craciun pentru ca este aromata, gustoasa si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 burta de porc
- 2 rinichi de porc
- 1 limba de porc
- 200 gr slanina
- 500 gr carne macra/fleica
- 1 lingurita paprika
- cateva faii de sorici
- 2 urechi de porc
- 1 ceapa
- piper macinat
- 3 frunze de dafin
- piper boabe
- 3 frunze de dafin
- 200 ml vin
- sare
Instructiuni de preparare
- Taiati fasii toata carnea, rinichii, limba, oparita si curatata de piele, si slanina. Adaugati peste carne piper , boia si sare, apoi puneti totul la fiert in apa cat sa le acopere.
- Curatati burta si umpleti-o bine, punand, pe cat posibil, fasiile fierte de carne, limba, rinichi si slanina pe lung. Coaseti burta la loc si intepati-o ca sa nu crape.
- Puneti burta umpluta la fiert in apa rece si lasati-o sa fiarba jumatate de ora de la primul clocot. Cand este aproape fierta adaugati in oala ceapa, dafinul, vinul si boabele de piper si mai lasati sa fiarba inca 20 de minute. Scoateti toba din oala si puneti-o la presat intre 2 tocatoare de lemn, pentru 24 de ore.