- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Toba in aspic este un prepara specific sarbatorilor de Craciun, foarte gustoasa si aromata.
Ingrediente
- stomacul porcului
- 1 kg carne slaba (de la curatarea muschiului)
- sorici
- slanina
- picioare de porc
- limba
Instructiuni de preparare
- Parlesti picioarele de porc, inlaturi unghiile cornoase, le freci usor cu malai, le pui la fiert in apa care clocoteste si arunci prima apa.
- Separat pui la fiert cu apa rece limba, soriciul si carnea. Dai in clocot, arunci apa, umpli vasul cu apa rece.
- Fierbi totul 1 ora, treci picioarele in acest vas si fierbi incet cu sare pana cand carnea se desprinde de os. Zeama de carne trebuie sa scada la 1/4 din cantitatea initiala,soriciul sa fie bine fiert, zeama sa se lipeasca de degete.
- Scurgi zeama, o vanturi bine, o lasi deoparte.
- Tai carnea in bucati mari, tai soriciul fasii, lasi limba intreaga, tai slanina cubulete si alegi carnea de la picioarele fierte.
- Cu toate acestea umpli stomacul porcului, asezandu-le in straturi.Limba intreaga o pui in mijlocul tobei. Umpli cu zeama, cosi toba cu ata groasa si o fierbi la foc mic. O lasi sa se raceasca, o pui intre scanduri si asezi deasupra un bolovan. O servesti peste doua zile, taiata felii, ca aperitiv.