- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Trigoanele de varza sunt delicioase mai ales daca se servesc reci.
Ingrediente
- 1 varza mare
- 150 gr orez
- 2 linguri bulion
- cimbru
- 500 gr carne tocata amestec porc cu vita
- 2 cepe
- 200 ml vin
- chimen
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se scot nervurile de la foilie de varza si taie-le in dreptunghiuri. Separat, se amesteca orezul, carnea, ceapa tocata marunt, bulionul, o lingurita cu cimbru tocat, o lingurita cu seminte de chimen, sare si pper, dupa gust.
- Se ia un dreptunghi de varza, se pun pe un colt umplutura, se impatureste in diagonala, drept, iarasi in diagonala si din nou drept.
- Se pun trigoanele intr-un vas termorezistent, sprijinite unul de altul, se pune apa cat sa le acopere, vinul, o crenguta de cimbru si una de marar uscat si se baga la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora.