- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Turta cu marmelada de fructe este un desert aperitiv foaret gustos si aromat in zilele de post.
Ingrediente
- 150 gr margarina fina
- 300 gr faina
- 150 ml vin alb
- 400 gr marmelada de fructe
- 1/4 lingurita cu sare
- zahar farin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se cerne faina, se pune un praf de sare, se adauga margarina inmuiata pe aburi si vinul alb. Se framanta un aluat tare care se lasa 1 ora la rece.
- Se alege o forma rotunda sau o cratita mai mare, se intinde aluatul in foaie groasa de 1 cm si se pune in forma. Marginile aluatului se taie cu un cutit ascutit .Peste aluat se intinde marmelada de fructe.
- Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se pun deasupra prajiturii ca o grila. Se coace 1/2 ora in cuptorul cald, se scoate cand aluatul s-a rumenit usor. Se taie romburi, se trece prajitura pe platou si se pudreaza cu zahar farin. Este buna rece.