- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Turtele cu nuci si stafide sunt delicioase si se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 1/2 cub de drojdie
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 lingura cu zahar
- 200 gr apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se cerne faina, se pregateste drojdia: peste 1/2 cub de drojdie (1 lingura plina) se presara 1 lingura cu zahar si putina sare. Se apasa peste amestec cu lingura de lemn pana cand drojdia devine lichida.
- Se toarna pasta obtinuta peste faina si se framanta un aluat molicel. Se lasa la dospit, apoi se imparte in 8-10 bile mici si se intinde fiecare bila cu sucitorul.
- Turtele obtinute se coc pe plita calda (bine spalata) sau in cuptor, puse pe tava neagra a aragazului. Se scot, se pun unele peste altele, se tin acoperite o ora si se servesc calde, cu miez de nuca, mere si stafide, langa ceai de plante neindulcit.