- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vareniki sunt niste aperitive rusesti dulci si foarte aromate, care se pot servi atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 1 ou
- 200 gr branza de vaci
- 200 gr smantana
- 100 gr unt
- 100 ml apa
- sare
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat din faina, apa, 1 ou si un praf de sare. Se pune aluatul sa se odihneasca 1 ora, dupa care se intinde cu sucitorul o foaie subfire de 3-4 mm. Se taie cercuri din aluat cu gura unui pahar mai mare.
- Intre timp, se pune la fiert (intr-o oala mare) apa cu putina sare. Se amesteca branza de vaci cu smantana (aceasta poate fi inlocuita cu 1 ou). Pe fiecare cerc din aluat se pune cate o lingura din compozitia de branza, se pliaza si se lipesc bine marginile, ca sa nu se desfaca la fiert.
- Se pun vareniki la fiert, unul cate unul, in apa clocotita si se fierb pana cand se ridica deasupra. Se scot cu spumiera, se pun la scurs si se aranjeaza pe un platou. Se servesc cu unt topit si cu smantana.