- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta omleta cremoasa este delicioasa la orice ora din zi , dar alaturi de o felie de paine prajita devine un pranz delicios.
Ingrediente
- 4 briose sau chifle
- 6 oua
- 4 fire de ceapa verde tanara
- 25 gr de unt
- 45 gr de telemea de vaca
- 75 ml de smantana groasa
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Taiati bartea de sus a briosei (chiflei) si scobiti putin pana scoate o parte din miez. Puneti briosele intr-o tava si bagati-le in cuptor pentru 5 minute pentru a deveni putin crocante.
- Intre timp puneti oule intr-un bol si bateti-le cu un tel apoi adaugati ceapa verde taiata marunt.
- Puneti o tigaie la incins in care puneti untul. Cand acesta este incins puneti ouale si prajiti amestecand continuu cu o spatule de lemn.
- Cand acestea sunt aproape gata amestecati smantana cu branza telemea si puneti-o peste oua inca 2 minute.
- Pentru a servi umpleti briosele cu omleta si serviti atat calde cat si reci ornate cu fire de ceapa verde tanara.