- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele in straturi sunt delicioase. Pentru a imbunatati aroma vinetele se pot frige la gratar, iar peste turnulet se poate pune putin sos de rosii.
Ingrediente
- 1 vanata
- 3 linguri ulei
- 200 gr orez cu bob lung
- piper macinat
- busuioc proaspat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune orezul la fiert in 500 ml de apa. Lasa-l pe foc mic 20 de minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, apoi se adauga sare si piper si se ia de pe foc.
- Intre timp, pregateste vanata: spal-o bine, indeparteaza cotorul si taie-o rondele, fara sa cureti coaja.
- Se pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi se pun rondelele de vanata sa se rumeneasca. Tine-le 3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Cand sunt gata se scot pe servete absorbante, pentru a se scurge surplusul de ulei.
- Pe un platou, se asaza o felie de vanata, o lingura cu orez, inca o felie de vanata, putin orez, si tot asa pana se obtin cateva straturi, pe care le decorezi cu busuioc proaspat si se poare servi.