Vinete in straturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele in straturi sunt delicioase. Pentru a imbunatati aroma vinetele se pot frige la gratar, iar peste turnulet se poate pune putin sos de rosii.

Ingrediente

    • 1 vanata
    • 3 linguri ulei
    • 200 gr orez cu bob lung
    • piper macinat
    • busuioc proaspat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune orezul la fiert in 500 ml de apa. Lasa-l pe foc mic 20 de minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, apoi se adauga sare si piper si se ia de pe foc.
  2. Intre timp, pregateste vanata: spal-o bine, indeparteaza cotorul si taie-o rondele, fara sa cureti coaja.
  3. Se pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi se pun rondelele de vanata sa se rumeneasca. Tine-le 3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Cand sunt gata se scot pe servete absorbante, pentru a se scurge surplusul de ulei.
  4. Pe un platou, se asaza o felie de vanata, o lingura cu orez, inca o felie de vanata, putin orez, si tot asa pana se obtin cateva straturi, pe care le decorezi cu busuioc proaspat si se poare servi.

Recomandari

Aperitive