Vinete umplute pane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele umplute pane sunt un deliciu culinar, fiind de fiecare data o experienta diferita. Este de ajuns schimbarea ingredientelor de umplutura si veti avea mereu pe masa un aperitiv delicios.

Ingrediente

    • 3 vinete
    • o legatura patrunjel verde
    • 200 gr cascaval
    • sos de rosii
    • 2 oua
    • 3 cepe
    • 1 catel de usturoi
    • 2 linguri faina
    • pesmet
    • ulei pentru prajit
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele se taie felii, se sareaza, se lasa 15 minute, apoi se scurg intre palme si se sterg cu un servet. Se toaca ceapa marunt, se toaca patrunjelul foarte marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu ceapa si verdeata.
  2. Se repartizeaza legumele pe jumatate din numarul feliilor de vinete. Peste legume se pune o felie de cascaval, de aceeasi marime cu felia de vanata, si se acopera cu o alta felie de vanata. Se preseaza intre palme bine, se dau prin faina, ou batut si pesmet. Se lasa pe o farfurie pana se intareste pesmetul, apoi se pun in uleiul incins sa se rumeneasca pe ambele parti.
  3.  In mometul servirii vinetele umplute pane se stropesc cu sos de rosii picant, si se servesc.

Recomandari

Aperitive