- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca de crap trebuie sa o incercati pentru ca este gustoasa, satioasa si, cu siguranta, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1,2 kg crap fara cap
- 2 rosii
- 1 radacina de albitura
- 1 radacina de patrunjel
- 250 gr castraveti murati
- 120 ml vin alb
- 3 morcovi
- 200 gr arpagic
- 1/4 telina
- 1 ceapa
- 100 gr masline
- 2 linguri pasta e tomate
- cimbru
- piper macinat
- 1 foaie de dafin
- ienibahar
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata pestele, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in ulei. in acelasi ulei, se calesc ceapa, morcovul, albitura, telina si arpagicul taiate felii. Se adauga foaia de dafin, cimbrul, ienibaharul, piperul rasnit si castravetii murati, curatati de coaja si seminte, taiati felii si desarati. Se stinge totul cu pasta de tomate si vinul, se adauga putina apa si se lasa la fiert.
- Se desareaza maslinele, se curata de samburi, se toaca marunt si se adauga peste legume impreuna cu bucatile de peste si se da la cuptor. Se serveste calda sau rece, cu patrunjel verde tocat.