Cidru de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cidrul de mere este foarte bun mai ales daca il serviti cald cu mirodenii sau feliute subtiri de lamaie.

Ingrediente

    • 7 kg mere acrisoare

Instructiuni de preparare

  1. Merele se spala, se taie in patru si se lasa de pe o zi pe alta la loc racoros. A doua zi se preseaza, iar sucul obtinut se pune in damigene cu dop special, prin care sa iasa gazele produse de fermentatie, exact ca la vin. Damigeana trebuie sa fie amplasata intr-o pivnita, bine aerisita.
  2. Dupa cateva zile va aparea la suprafata o spuma inchisa la culoare si pe fundul damigenei vor aparea depuneri.
  3. Se toarna lichidul in sticle, se astupa si se fierb 30 de minute la bain-marie. Se pun sticlele in camara si se desfac dupa o luna.

Recomandari

Bauturi