- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Va oferim o reteta originala si rapida pentru prepararea unui delicios lichior de portocale. Gustul dulce-acrisor al acestui lichior inveseleste si binedispune pe oricine.
Ingrediente
- 1 l apa
- 500 g zahar
- 800 ml votca sau alcool de 80
- 1 lingurita cu esenta de zahar ars (pentru colorat)
- coaja rasa de la 4 portocale
Instructiuni de preparare
- Intr-o sticla de 500 ml se pune coaja rasa de la 4 portocale si se toarna peste ea 250 g alcool, apoi se astupa cu un dop sau se leaga gatul sticlei cu celofan si se tine intr- un loc cald.
- Dupa doua saptamani esenta se poate folosi. Se face un sirop din 500 gr zahar si 1 apa. Dupa ce siropul este legat, se adauga jumatate din cantitatea de esenta si se ia siropul de pe foc, ca sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,se adauga restul de esenta, restul de alcool si esenta de zahar ars. Lichiorul astfel obtinut se filtreaza prin tifon dublu. Se toarna in sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la loc racoros.