- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest amestec de legume in otet este foarte bun iarna alaturi de mancaruri principale. daca le pastrati in camara intunecata pot rezista chiar si 2 ani.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se spala castravetii, ardeii iuti si gogosarii. taie gogosarii in sferturi si pune toate legumele intr-o oala de inox sau smaltuita.
- Prepara un amestec din apa, otet, boabe de piper si mustar, sare si zahar. cand amestecul a dat in clocot se toarna fierbinte peste legume, se acopera cu capac si se lasa asa cel putin 10 minute.
- Se scot legumele din lichid si se pun in borcane, fara sa le presezi. Toarna peste lichid in care au stat legumele, pe care il dai in clocot inainte.
- Leaga borcanele imediat, acopera-le cu paturi groase si baga-le in camara numai dupa ce s-au racit complet.