- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghebele murate sunt delicioase iarna deoarece au o aroma delicata si un gust delicios de care cu siguranta va veti indragosti si dvs,
Ingrediente
- 2 kg ghebe
- 1 l apa
- 200 ml otet
- sare
- zahar
- piper
Instructiuni de preparare
- Se spala ghebele (se pastreaza intregi) in mai multe ape reci, se pun in vas mare, se acopera cu apa calda si se fierb, pe foc mic 15 minute.
- Se scot si se spala in mai multe ape reci, se pun in borcane de 800 g, se acopera cu o saramura in care se adauga 2-3 linguri cu zahar si 1 pahar cu otet .Saramura se toarna peste ghebe, se pune putin piper, se capseaza borcanele. Se servesc in salate simple sau salate asortate, decorate cu felii de ou si verdeata tocata.