- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul cu legume prajite este un preparat foarte aromat si plin de vitamine, care ne este de mare ajutor in zilele de post din an. Fie ca il consumam proaspat sau conservat, ghiveciul de legume prajite ofera un gust si o aroma delicioasa.
Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 1 kg ardei gras
- 1 conopida, 1 kg gogosari
- 4 dovlecei
- 2 teline
- 4 vinete
- 1 kg morcovi
- saramura
- aspirine
- 200 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
Instructiuni de preparare
- Se face o saramura in care se adauga zahar dupa gust si se oparesc: fasolea verde, conopida, vinetele si dovleceii. Se scurg, se curata de seminte (dovleceii si vinetele), se preseaza si se calesc in ulei la foc iute, ca sa nu se imbibe cu ulei. in acelasi ulei se calesc timp de 2-3 minute morcovii, ardeii, telinele si gogosarii. Se scot intr- un vas mare, langa vinete si dovlecei.
- Se asaza straturi in borcane, cu felii de usturoi taiat pe lung. Acest ghiveci seconsuma acoperit cu sucul pe care l-au lasat legumele. Fasolea se asaza in doua straturi in fiecare borcan; fiind doar oparita se va imbiba cu sucul celorlalte legume.
- Iarna se foloseste ca atare sau imbunatatit cu ceapa calita si colorat cu bulion de rosii. Se scade la cuptor30 de minute inainte de a fi servit.