- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardei capia opariti in otet sunt un preparat de iarnadin care se face o salata delicioasa, care servita alaturi de o mancare grasa sau picanta ofera un gust delicios.
Ingrediente
- 4-5 kg ardei capia
- 1 l otet
- 2 l apa
- hrean
- 3 linguri cu sare grunjoasa
- 250 g zahar
- frunze de telina
- usturoi curatat
Instructiuni de preparare
- Se decupeaza ardeii, se taie in doua, se pun in lighean, apoi se trec prin solutie de otet, apa si sare - care clocoteste - intr-un vas mare. Se scot, se tin acoperiti, dupa care se asaza in borcane mai inalte cu frunze de teli-na printre ei si bucati subtiri de hrean.
- Se pune zahar in fiecare borcan (si catei de usturoi curatat), se umplu cu zeama in care au fost opariti ardeii si se inchid borcanele dupa ce s-au racit. Se face din ei salata garnitura langa mancaruri grase.