Ardei capia opariti in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardei capia opariti in otet sunt un preparat de iarnadin care se face o salata delicioasa, care servita alaturi de o mancare grasa sau picanta ofera un gust delicios.

Ingrediente

    • 4-5 kg ardei capia
    • 1 l otet
    • 2 l apa
    • hrean
    • 3 linguri cu sare grunjoasa
    • 250 g zahar
    • frunze de telina
    • usturoi curatat

Instructiuni de preparare

  1. Se decupeaza ardeii, se taie in doua, se pun in li­ghean, apoi se trec prin solutie de otet, apa si sare - care clocoteste - intr-un vas mare. Se scot, se tin acoperiti, dupa care se asaza in borcane mai inalte cu frunze de teli-na printre ei si bucati subtiri de hrean.
  2. Se pune zahar in fiecare borcan (si catei de usturoi curatat), se umplu cu zeama in care au fost opariti ardeii si se inchid borcanele dupa ce s-au racit. Se face din ei salata garnitura langa mancaruri grase.

Recomandari

Conserve si Muraturi