Marmelada de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de lamaie este un preparat racoritor si aromat, perfect alaturi de o cana cu ceai.

Ingrediente

    • 1 kg lamai
    • 700 gr zahar pudra
    • apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 borcane de 350 gr

  1. Se spala lamaile bine de tot sub jet de apa rece, apoi uscati-le cu servete absorbante. Dupa ce lamaile s-au uscat se taie in felii rotunde foarte subtiri, indepartand si samburii in acelasi timp.
  2. Puneti feliile de lamaie intr-un vas de sticla si acoperiti cu apa rece, apoi peste vas puneti o folie de plastic. Se lasa vasul la temperatura camerei 24 de ore, apoi se scot feliile de lamaie si se pun in alt castron, iar peste ele se pune apa rece curata.Se acopera cu o folie si se lasa inca 24 de ore la temperatura camerei. Aceasta operatiune ajuta sa se elimne gustul, amar din lamai.
  3. Dupa cele 24 de ore se scot feliile de lamaie si se pun intr-o oala mare in care turanati apa cat sa acopere lamaile, si se pune pe foc.
  4. Cand incepe sa fiarba scurgeti apa, oprind 350 ml din ea, iar restul o aruncati.
  5. In alta oala puneti feliile de lamaie cu apa oprita. Adaugati zaharul si lasati sa fiarba 40 de minute, amestecand din cand in cand.
  6. Inainte de a opri focul faceti testul pe o farfurie adica puneti o lingurita de sos si daca  se scurge inseamna ca mai trebuie fiert, daca sosul ramane ferm marmelada este gata.
  7. Se toarna marmelada calda in borcane sterilizate si se pastraza la rece chiar si un an.

Recomandari

Conserve si Muraturi