- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de cirese amare trebuie sa o incercati pentru ca este o dulceata care nu poate lipsi din camara pentru iarna.
Ingrediente
- 1,5 kg zahar
- 1,5 kg cirese amare
- zeama de la o lamaie
- 1 plic de zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Spalati bine ciresele, curatati-le coditele si samburii, apoi amestecati-le cu zaharul, punandu-le la fiert, intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba, dati focul mai tare si prindeti vasul de toarte, scuturandu-l, fara a folosi lingura, astfel incat sa nu se prinda dulceata.
- Cand incepe sa se lege, adaugati zeama de lamaie si mai dati intr-un clocot. Luati apoi cratita de pe foc, turnati continutul intr-un vas termorezistent, lasati sa se raceasca, apoi puneti in borcane curate, sterilizate; legati sau capsati si puneti dulceata la pastrare, in camara.