Dulceata de cirese amare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de cirese amare trebuie sa o incercati pentru ca este o dulceata care nu poate lipsi din camara pentru iarna.

Ingrediente

    • 1,5 kg zahar
    • 1,5 kg cirese amare
    • zeama de la o lamaie
    • 1 plic de zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Spalati bine ciresele, curatati-le coditele si samburii, apoi amestecati-le cu zaharul, punandu-le la fiert, intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba, dati focul mai tare si prindeti vasul de toarte, scuturandu-l, fara a folosi lingura, astfel incat sa nu se prinda dulceata.
  2. Cand incepe sa se lege, adaugati zeama de lamaie si mai dati intr-un clocot. Luati apoi cratita de pe foc, turnati continutul intr-un vas termorezistent, lasati sa se raceasca, apoi puneti in borcane curate, sterilizate; legati sau capsati si puneti dulceata la pastrare, in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi