- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de cirese este o dulceata aromata si gustoasa, pe care o puteti servi simpla sau o puteti folosi la prepararea dulciurilor.
Ingrediente
- 3 kg cirese
- 1 kg zahar
- 250 ml apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 borcane
Timp de preparare 60 minute+2 ore fierbere
- Speli ciresele, le rupi coditele si le scoti samburii. Intr-o cratita pui 3/4 din cantitatea de zahar si torni apa. Fierbi totul la foc mic pana se topeste zaharul.
- Apoi adaugi ciresele si le lasi sa fiarba, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda.
- Cand siropul devine mai gros, tragi oala de pe foc, o acoperi si o lasi asa timp de 12 ore. A doua zi o pui din nou la foc, presari si restul de zahar si o lasi sa fiarba timp de 10 minute.
- Cand este gata, repartizezi dulceata in borcane, pe care le inchizi ermetic.