Caise confiate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caisele confiate preparate in casa sunt mult mai aromate si mai gustoase decat cele care se gasesc in comert.

Ingrediente

    • 1 kg caise
    • 600 g zahar
    • 500 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se spala caisele, se curata de samburi si se intind cu fata in jos pe prosop curat, sa se usuce. Se leaga un sirop din 500 g zahar si 500 ml apa ca pentru dulceata, se asaza c aisele in sirop, se fierb 15 minute la foc mic. Se lasa sa se racoreasca, apoi se scot caisele.
  2. Se tin in strecuratoare. Se ingroasa siropul pe foc, se pun iar caisele sa fiarba (a doua fierbere are loc la 10 ore distanta) doar 5 minute. Se lasa sa se raceasca in sirop, se scot, se scurg, se asaza pe tava neagra a aragazului una langa alta, se usuca la foc mic, cu usa cuptorului deschisa.
  3.  Se trec prin zahar tos, se asaza in camara pe hartie curata pentru 2 zile, se strang in cutii si se pastreaza la loc rece si aerisit intre straturile de caise se pun servetele de hartie.

Recomandari

Conserve si Muraturi