- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Caisele confiate preparate in casa sunt mult mai aromate si mai gustoase decat cele care se gasesc in comert.
Ingrediente
- 1 kg caise
- 600 g zahar
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se spala caisele, se curata de samburi si se intind cu fata in jos pe prosop curat, sa se usuce. Se leaga un sirop din 500 g zahar si 500 ml apa ca pentru dulceata, se asaza c aisele in sirop, se fierb 15 minute la foc mic. Se lasa sa se racoreasca, apoi se scot caisele.
- Se tin in strecuratoare. Se ingroasa siropul pe foc, se pun iar caisele sa fiarba (a doua fierbere are loc la 10 ore distanta) doar 5 minute. Se lasa sa se raceasca in sirop, se scot, se scurg, se asaza pe tava neagra a aragazului una langa alta, se usuca la foc mic, cu usa cuptorului deschisa.
- Se trec prin zahar tos, se asaza in camara pe hartie curata pentru 2 zile, se strang in cutii si se pastreaza la loc rece si aerisit intre straturile de caise se pun servetele de hartie.