Suc de rosii pentru iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest suc de rosii pentru iarna trebuie sa il incercati pentru ca este usor de preparat dar foarte aromat.

Ingrediente

    • 10 kg rosii foarte bine coapte
    • 2 legaturi telina
    • 4 legaturi patrunjel
     

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau se alege numai partea bine coapta din rosie.
  2. Se trec prin masina de tocat la care s-a montat separatorul de rosii (lasa sa treaca numai pulpa de rosii si separa coaja si semintele) de doua sau de trei ori, astfel incat sa se obtina cat mai multa pulpa de rosii, care se colecteaza intr-un castron si se pune intr-o oala cu fundul mai gros.
  3. Sucul de rosii astfel obtinut se pune la fiert, cel mai bine pe o placa de fonta pusa deasupra flacarii, impiedicand astfel prinderea sucului de vas sau chiar afumarea. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, insistand mai ales pe fundul vasului si se lasa sa fiarba pana scade un sfert din suc sau mai mult daca vrem sa obtinem un suc mai consistent.
  4. Se aromeaza cu frunze de telina si de patrunjel verde si se toarna in sticle, care trebuie sa fie foarte bine spalate, uscate si chiar preincalzite in cuptorul incins. Se toarna in portii mici, avand grija sa nu se crape sticlele, apoi se inchid ermetic si se sterilizeaza, 15-20 de minute. Se acopera si se mai lasa o ora in vasul cu apa fierbinte, apoi se scot si se infasoara imediat in servete groase si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

Recomandari

Conserve si Muraturi