- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile coapte la borcan sunt numai bune la preparatele din paste sau tocaturi.
Ingrediente
- 2 kg rosii bine coapte
- 9 catei de usturoi
- 4 fire de cimbru
- ulei
Instructiuni de preparare
- Se aleg rosii bine coapte, din cele mai mici, dar carnoase. Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codite. Se asaza intr-o tava de copt, tapetata cu folie din aluminiu, cu partea bombata in sus si se coace in cuptorul dinainte incins, la foc mic, aproximativ 3 ore.
- Rosiile coapte se pun in borcane curate si uscate. Printre straturile de rosii se intercaleaza usturoiul tocat marunt si cimbrul. Se toarna ulei si se preseaza cu dosul unei linguri de lemn cat sa se ridice uleiul deasupra.
- Se acopera borcanele etans si se sterilizeaza 15-20 de minute.
- Se impaturesc in servete groase si se lasa sa se raceasca pana a doua zi. Se pun apoi borcanele la pastrat numai in locuri racoroase si uscate.