- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii marinati bicolori sunt perfecti la aperitiv sau la gustare, alaturi de un fel de baza mai aromat.
Ingrediente
- 8 ardei capia rosii
- 5 linguri ulei de masline
- 250 gr masline
- 6 linguri otet balsamic
- 450 gr branza de capra
- 2 linguri zahar
- 150 gr branza de vaca
- piper rosu
- 30 gr unt
- 40 gr seminte de chimen
- 6 foi dafin
- sare
Instructiuni de preparare
- Ardeii se coc si, imediat ce se iau de pe plita, se presara sare si se acopera cu un prosop de bucatarie; astfel se vor curata mai usor si vor fi mai gustosi. Dupa ce s-au racit, se curata de samburi sau se spala sa nu mai ramana niciun sambure, dar cu mare atentie sa nu se rupa, caci altfel nu putem sa-i mai umplem cu crema de branza si avem nevoie de ei intregi.
- Pentru crema de branza se amesteca branza de capra si cea de vaca cu untul si cu semintele de chimen.
Se umplu ardeii cu crema de branza, se asaza intr-un borcan de 760 gr, se intercaleaza cu foile de dafin si se presara boabele de ardei rosu.
-
Sosul se prepara in felul urmator: uleiul de masline, otetul aromatic, zaharul, sarea, piperul si vinul rosu se amesteca bine pana se dizolva zaharul si sarea si se toarna peste ardeii din borcan. Se acopera si se lasa la rece sau in camara, dupa preferinte.
- Se servesc la aperitiv sau ca o salata mai speciala cu rulouri de curcan sau carne de pui pregatita la gratar.