- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marmelada de capsuni are o aroma pe care cu totii o indragim, de aceea pentru a beneficia de aceasta aroma si iarna nimic nu e mai bun decat marmelada cu capsuni.
Ingrediente
- 2 kg capsune
- 1 kg zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 250 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se pune zaharul cu apa sa fiarba pana se leaga un sirop gros care face bule. Se introduc capsunele, se ia vasul de pe foc si se lasa la caldura timp de 15 minute, apoi se strecoara prin strecuratoare sau prin sita.
- Siropul se pune din nou la fiert, adaugand si zaharul vanilat. Capsunele scurse se pun pe o farfurie. Cand siropul incepe sa fiarba se adauga capsunele si se fierbe la foc tare pana se ingroasa.
- Marmelada se pune in borcane, care se lasa descoperite ca sa se raceasca marmelada si sa prinda crusta, apoi se leaga cu celofan si se pun in camara.