Marmelada de caise-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Incercati reteta de marmelada de caise. Aceasta marmelada de caise este la fel de buna si parfumata, pastrand toata savoarea caiselor. Marmelada de caise este excelenta pentru micul dejun sau pentru prepararea altor deserturi.

Ingrediente

    • caise
    • 500 gr zahar penrtu fiecare kg de fructe fara samburi

Instructiuni de preparare

  1. Caisele bine coapte se spala, se curata de samburi si se pun in zahar sa fiarba, amestecand continuu pana cand devine o marmelada bine legata.
  2. Se pune marmelada fierbinte in borcane, care se introduc in cuptorul fierbinte, dar fara foc si se lasa sa prinda crusta.
  3. Dupa ce borcanele s-au racit se acopera cu celofan, se leaga si se pun in camara.

 

VARIANTA 3

     INGREDIENTE:

  • 2 kg caise foarte bine coapte curatate
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

     MOD DE PREPARARE:

  1. Caisele  spalate se leaga intr-o carpa cate o jumatate de  kilogram si se oparesc ca sa se poata curata foarte usor. Se curata dupa ce toate caisele au fost oparite si li se scot samburii.
  2. Caisele se cantaresc si se pun intr-o oala  de dulceata sa fiarba pana scade zeama de o lasa, apoi se adauga zaharul si se fierb la foc mai mare pana se leaga, dar amestecand tot timpul.
  3. Se pot adauga samburii decojiti si pisati. Marmelada se cunoaste cand este legata, daca se pune o lingura de marmelada pe o farfuriuta nu mai lasa sirop.
  4. Se ia marmelada de pe foc, se asa sa se racoreasca, se pune in borcane care se introduc in cuptorul fierbinte, fara foc, pana prind o crusta deasupra, apoi se scot si se leaga cu celofan cand sunt reci

 

 

Recomandari

Conserve si Muraturi