- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Castraveti mari in saramura fac parte din genul de muraturi care se pun pentru consumul imediat si nu pentru iarna deoarece castraventii mari sunt mai moi si nu rezista conservati mult timp.
Ingrediente
- 2-3 kg castraveti mari
- 1 snop de tije uscate de marar
- 1 capatana de usturoi
- ardei iute
- saramura (la 1 litru de apa 1 lingura de sare grunjoasa)
Instructiuni de preparare
- Este o muratura potrivita pentru vara si toamna timpurie, acest soi de castraveti fiind putin rezistenti, se inmoaie si nu rezista peste iarna.
- Se spala castravetii, se pun in borcane spalate bine, cu multa frunza de marar printre randuri si la baza borcanului. Se pune mult usturoi (care este conservant natural) si, dupa dorinta, ardei iute asezat la baza si la suprafa borcanului.
- Se acopera cu saramura, se leaga borcanul, se lasa la soare sau la loc cald si se consuma dupa 4-5 zile cu fasole boabe noua, tocanita si fripturi.