- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile marinate nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna deoarece ele sunt aromate si pastreaza intact aroma ciupercilor.
Ingrediente
- ciuperci proaspete
- ulei
- otet
- boabe de piper
- usturoi
- sare
- foi de dafin
Instructiuni de preparare
- Se aleg ciuperci mici si la 1 kg de ciuperci se pune un pahar cu ulei, se asaza in cratita pe foc sa fiarba in zeama pe care si-o lasa ele. Cand apa lasata de ciuperci a scazut si a ramas numai uleiul, se asaza in borcane si se toarna peste ele otet diluat cu apa: 1 litru de apa se fierbe cu 2 linguri de otet, 5-6 boabe de piper, 1 catel de usturoi, sare, o foaie de dafin.
- Se leaga borcanele bine cu celofan dublu si se fierb in baie de apa 30 de minute de cand incepe fierberea. A doua zi se mai fierb 30 de minute, apoi se lasa in apa sa se raceasca comlet dupa care se duc in camara.