- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercutele marinate sunt delicioase iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete, dar dorim totusi sa mancam sanatos...
Ingrediente
- 1 kg ciupercute champignon
- 1 lamaie
- 150 ml ulei
- 75 ml otet
- 2 frunze de dafin
- boabe de piper
- boabe de mustar
Instructiuni de preparare
- Ciupercutele se spala si se pun la fiert in apa cu sare si zeama de la o lamaie.Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se asaza in borcane, intercaland intre ele si frunzele de dafin.
- Se pregateste intr-o oala marinata din 400 ml apa, otet, sare, boabe de piper si de mustar.Dupa ce marinata a clocotit, se toarna fiebinte in borcane, peste ciupercute.
- Deasupra fiecarui borcan se toarna cate putin ulei, apoi se inchid borcanele si se sterilizeaza 20 de minute.