- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Serbet de cirese amare este un serbet foarte parfumat si aromat datorita gustului dulce-acrisor al cireselor.
Ingrediente
- 1 kg zahar
- 1 kg fructe
- 100 g samburi de cirese
Instructiuni de preparare
- Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar cu zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba.
-
Zeama de samburi se obtine astfel: se sfarama samburii cu o greutate, se spala si se pune sa fiarba cu o cana cu apa, iar cand apa a scazut la un pahar, se trage vasul de pe foc.
- Cand siropul este bine legat (se ia cu lingurita din el si se lasa pe o farfurie: daca siropul ramane bob legat, este gata si se ia de pe foc), se adauga sucul de cirese amare obtinut prin zdrobirea unui kilogram de fructe si limpezit de pe o zi pe alta, la rece. Se mai fierbe ca sa se lege destul de tare si cand siropul este bob legat, se trage cratita de pe foc. Se freaca energic, dupa ce s-a incercat temperatura siropului si, cand serbetul este gata, se pune in borcane, se eticheteaza si se leaga. Se pastreaza la rece, in camara aerisita si curata.