- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conservele de ciuperci pentru gatit se folosesc
la tot felul de mancaruri delicioase si vei gati mai repede, pentru ca aceste ciuperci conservate sunt gata facute si sunt excelente.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci
- 100 ml vin alb
- 200 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Ciupercile spalate ( nu se curata de pielite) in mai multe ape se taie bucati si se pun intr-o cratita cu ulei fierbinte, pe foc mic, sa fiarba in ulei si in sucul lor pana scade apa lasata de ciuperci, apoi se toarna vinul, se pune sare si se lasa sa mai fiarba pana scade vinul la jumatate.
- Se pun ciupercile in borcane cu sosul lor, se leaga borcanele cu doua foi de celofan si se fierb in baie de apa 30 de minute de cand incepe fierberea. Se lasa in oala in care au fiert pana a doua zi, cand se mai fierb inca 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert apoi se duc in camara.