Compot de caise verzi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compotul de caise verzi este un desert dulce-acrisor, gustul fiind dat in mare parte de caise. Caisele nu trebuiesc sa fie verzi ci doar putin coapte, pentru a avea si putina dulceata.

Ingrediente

    • 500 gr caise verzi
    • 200 g zahar
    • 500 ml apa
    • 1/4 lamaie (pentru o sticla de 1 l)

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg fructele verzi sanatoase, se strapung cu un ac din varf pana-n locul cozii, se oparesc 10 minute in apa clocotita.
  2. Se scot, se scurg, se pun in sticla si se acopera cu un sirop care a fiert 10 minute pe foc viu. Se parfumeaza cu feliute de lamaie, se leaga sticla, se pasteurizeaza in bain- marie 45 de minute din momentul inceperii fierberii.

Recomandari

Conserve si Muraturi