- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Compotul de capsuni este unul dintre compoturile care pastreaza aproape intacte vitaminele si gustul capsunelor.
Ingrediente
- 500 gr capsuni
- 1/2 lamaie
- 6 linguri cu zahar
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se curata capsunile de partea verde, se spala asezate in sita si se pun in recipientul de sticla. Pentru 1 borcan este nevoie doar de 400 g capsuni.
- Se face un sirop concentrat din apa si zahar, se fierbe 15 minute, se toarna fierbinte peste fructele acoperite cu feliute de lamaie. Se capseaza sticla, se inveleste in patura, se pastreaza 24 de ore invelita, apoi se asaza in camara.
- Aceasta metoda inlatura pasteurizarea prin fierbere, pentru ca fructele sunt prea sensibile si se desfac repede. La fel se pregateste compotul de fragi si de zmeura.