- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca de gogosari este unul din deliciile pe care le pregatesti toamna pentru iarna. Aceasta zacusca de gogosari pastreaza toata dulceata si gustul gogosarilor, avand ca un atu in plus faptul ca partea utila a gogosarilor este mare.
Ingrediente
- 200 gogosari
- 4 vinete
- sare
- 1 kg rosii
- 1 litru ulei
- piper
Instructiuni de preparare
- Se curata gogosarii, se scot semintele, se taie felii, se spala so se lasa sa se scurga. Rosiile se oparesc putin, se curata de pielite si de seminte si impreuna cu gogosarii se pun la fiert intr-un litru de ulei si se lasa sa fiarba pana cand legumele se lasa la fund.
- Cand uleiul iese deasupra, se pun vinetele coapte si tocate, se mai fierbe un clocot si se pune in borcane. Se acopera borcanele bine cu ceolofan si cu o panza, se leaga si se fierb in baie de apa 30 de minute din momentul in care apa din vas incepe sa clocoteasca.