- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca combinata are o aroma delicioasa datorita telinei si a patrunjelului,oferind un gust fin si delicat. Reteta de zacusca combinata pe care ve-o propunem este o reteta foarte gustoasa.
Ingrediente
- 750 ml ulei
- 500 gr morcovi
- 3 kg ardei capia
- 9 vinete
- sare
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- 500 gr ceapa
- 500 gr patrunjel radacina
- 2 teline
- 5 kg de rosii
Instructiuni de preparare
- Se spala rosiile, se taie in bucati si se fierb, apoi se dau prin strecuratoare presand bine cu lingura de lemn ca sa se obtina sosul de rosii.
- Ardeii capia se coc, apoi se curata de coaja si se cotoare. Ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeii copti si curatati se trec prin masina de tocat carne. Vinetele se taie in cuburi mici, se pudreaza cu sare, se lasa cateva minute sa se scurga, apoi se strang intre palme sa se scurga bine de zeama, se asaza intr-o tava si se baga in cuptorul incins pana cand incepe sa se inmoaie putin.
- Cand vinetele sunt inmuiate se scot din cuptor si se pune in oala cu legume, se amesteca, se toarna sosul de rosii si uleiul si se adauga foaia de dafin, piperul boabe punand oala iarasi la fiert, amestecand destul de des cu o lingura de lemn.
- Se fierbe zacusca pana cand scade sosul si ramane numai uleiul. Se potriveste de sare, se toarna fierbinte i borcane, care se leaga cu un ceolofan dublu si se introduc apoi in cuptorul fierbinte, dar cu flacara stinsa.
- Borcanele se lasa in cuptor pana se racesc complet apoi se pot aseza in camara aerisita.