Compot de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compotul de dovleac este un desert mai rar intalnita, insa destul de aromata si hranitoare. Compotul de dovleac este foarte nutritiv si extrem de benefic pentru sanatate.

Ingrediente

    • 2 kg dovleac bine copt
    • 1 kg zahar
    • 1 lamaie
    • vanilie sau scortisoara pulbere
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata dovleacul de coaja si de seminte, se spala, se taie cubulete, se asaza intr-o oala mai mare in care clo­coteste 1 litru de apa. Se acopera cu capac, se lasa pe foc 5 minute ca sa se patrunda, apoi se pun bucatelele de dovleac cu lingura in sticle.
  2. Zeama de dovleac se fierbe cu zaharul pana se leaga. in sticlele cu dovleac se pun feliute de lamaie, putina scortisoara pulbere si se umplu cu sirop.
  3. Se leaga sticlele la gura cu celofan, se pun la fiert in vas mare cu apa, infasurate in ziare sau carpe, se lasa sa se raceasca in vas, se pun in camara a doua zi.

 

Recomandari

Conserve si Muraturi