- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de bame la borcan este o gustare de iarna delicioasa, pe care merita sa o incercati macar o data.
Ingrediente
- 1 kg bame tinere
- 500 ml otet
PENTRU SOS:
- 3 lingurite boabe de coriandru
- 3 ardei iuti
- 6 linguri miere de albine
- 500 ml otet din vin
- sare
Instructiuni de preparare
- Bamele se curata de codita, apoi se oparecs in 1 litru de apa cu otet.Se lala 5 minute sa fiarba, apoi se trec printr-un jet de apa si se lasa la scurs.
- Din miere, otet, coriandru, ardeii iuti, sare si 1 litru de apa se fierbe un sos.
- Bamele se pun in borcane, apoi se toarna peste ele sosul fierbinte. Se astupa borcanele cu capace, apoi borcanele se pun la fiert 20 de minute, intr-o oala mare cu apa.