- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de gogonele este o dulceata aromata, delicioasa, care va va surprinde prin aroma delicata si al gustului delicios.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de gogonele
- 1 kg zahar
- sucul de la 2 lamai
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala se pune apa la fiert si, intre timp, se face o incizie in forma de cruce pe suprafata fiecarei gogonea. Cand apa fierbe, cu ajutorul unei spumiere se introduc legumele in apa clocotita, pentru 5 secunde.
- Apoi, gogonelele oprite se pun i apa rece cu cuburi de gheata si se inlatura coaja. Odata coaja indepartata gogonelele se taie in sferturi, se scot semintele si se pastreaza doar pulpa care se taie in cubulete mici. Se cantereste cantitatea de pulpa taiata si se pune aceeasi cantitate de zahar.
- Intr-o cratita se pun pe foc gogonelele taiate, zaharul si sucul de lamaie. Dupa 15 minute de cand incepe sa fiarba, se face testul cu scoaterea unei mici cantitati de sirop pe o farfurioara. Daca siropul se lipeste, dulceata este gata. Daca nu se lipeste, se mai lasa maxim 5 minute, pe foc.
- Dulceata se pune fierbinte in borcane, care se astupa si se pun cu gura in jos intr-un vas cu apa rece si multe cuburi de gheata. Se lasa sa se raceasca si apoi se duc in camara intunetaca.