Gem de mere si dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gemul de mere si dovleac este foarte aromat si usor de preparat fiind ideal la prepararea prajiturilor pe baza de gem.

Ingrediente

    • 1 kg mere
    • 2 kg dovleac
    • 1 pastaie de vanilie
    • 3 kg zahar

Instructiuni de preparare

  1. Dovleacul se curata de seminte si de coaja si se taie cuburi potrivit de mari, care se pun la fiert in apa clocotita.
  2. Separat, se fierb merele curatate de cotor si de coaja.
  3. Dupa ce merele si dovleacul s-au fiert se paseaza, iar piureul obtinut se pune intr-o cratita.
  4. Se adauga zaharul si pastaia de vanilie taiata in doua si se lasa la fiert 30 de minute, amestecand din cand in cand. Se pune gemul in borcane care apoi se pun cu gura in jos pana se racesc.

Recomandari

Conserve si Muraturi