- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!
Ingrediente
- 350 gr gutui
- 500 ml apa
- 4 linguri cu zahar
- scortisoara (pentru o sticla de 1 l)
Instructiuni de preparare
- Se spala gutuile, se taie felii subtiri, care la randul lor se taie din nou, se pun in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Tot acum se pune si o bucata mica de scortisoara, daca parfumul fructelor nu place.
- Se leaga sticlele si se fierbe compotul in bain-marie 1 ora din momentul in care incepe apa sa fiarba. Sticlele se lasa sa se raceasca in vasul in care au fiert, se scot si se pastreaza in camara, alaturi de celelalte conserve.