Compot de piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compotul de piersici este unul dintre cele mai fine sau cel putin asa mi se pare mie. Iarna, fructele din compot se pot consuma ca atare sau se pot folosi ca ingredient al unor prajituri, ba mai mult, la noi, in Banat, exista obiceiul de a se consuma comp

Ingrediente

    • 1/2 kg piersici tari, mai putin coapte
    • 5 linguri cu zahar
    • 500 ml  apa
    • 1/4 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg piersici tari, mai putin coapte, se spala, se taie felii subtiri sau dreptunghiuri cu latura de 2-3 cm, se asaza in sticla, se parfumeaza cu razatura de lamaie si feliute subtiri de lamaie, se acopera cu 5 linguri cu zahar turnat in sticla cu un cornet.
  2. Se umple sticla cu apa, se leaga la gura cu celofan si se pune la fiert in vas mare plin cu apa, cat sa ajunga la baza gatului sticlei. Se fierbe 1 ora din momentul in care fructele se ridica in sticla; se stinge focul, iar sticlele se scot cand apa din vas s-a racit Se pastreaza in loc uscat, bine aerisit.

Recomandari

Conserve si Muraturi