- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii grasi si gogosari in otet nu pot lipsi din nici o camara cu conserve de iarna. Gospodinele stiu asta si iau masuri din timp pentru a avea pe masa iarna tot ce e mai bun si mai gustos.
Ingrediente
- 2 kg ardei gras
- 2 kg gogosari
- 500 ml otet
- 1 l apa
- 4 linguri cu sare
- 6 linguri cu zahar
- piper boabe
- foi de dafin
Instructiuni de preparare
- Se curata ardeii de cozi si de seminte, se spala, se taie felii, se pun intr-un lighean acoperiti cu sare si zahar. Se amesteca usor, se acopera ligheanul pana dimineata.
- Se pun ardeii in straturi in borcane, se adauga zeama din lighean, se oparesc cu o solutie de apa si otet fierbinte. Se pun boabe de piper si foi de dafin in fiecare borcan, se inchid cu capac dupa ce solutia s-a racit, se pastreaza ca orice muratura.